top of page
  • Skribentens bildLo Varg

Vive la france

Uppdaterat: 21 aug. 2022

Det blev en snabb tur genom Tyskland, vi lyckas aldrig riktigt hitta några bra spots där utan slutar med att öser på via Autobahn, bara en Stau Gefahr (kö) denna gång, så det gick ändå ganska bra.


Men känslan av att komma över till Frankrike och det från Autobahn övergår till böljande fält och lummiga skogar - Vive le France!


Kan visst inte få nog av djur

Första stoppet i Frankrike blir till en bondgård, där vi står grannar med lamor, getter, hästar, får, kalv och kycklingar. Underbart! Tar en tur in till liten fransk by där precis alla kör som formel 1 förare med sina pyttesmå bilar.


Champagne

Är ett stort fan av bubblor och tar oss en sväng till Downtown Champagne - Epernay. Glider runt bland de stora Champagne husen och går in på Moet & Chandon. Men det är ju verkligen superdyrt och vi tar en tur till en mindre Champagne tillverkare : Lysiane Moncourant. Magiskt stopp! Känns som att vi ska sova över hos Angela Channing och gänget i Falcon Crest, ja gammal referens, men finns det ngt annat man tänker på när man står med bilen omgiven av kullar med vinrankor och superfint hus som matchar. Supertrevligt franskt par som tar hand om oss och vi kör en provsmakning på franska med våra husbilsbuddies, med en av oss som kan lite franska och google translate flyter det ändå på. Samtidigt spelar tjejerna in stop motion filmer som de sedan kör uppstyrd premiär och filmvisning av i den franska kvällen med vinrankor som backdrop. Super stopp. Dagen efter drabbas kompisarna av punktering och det blir lite fix med det, även där kör vi stenhårt på google translate :D Så det blir ett lite mindre genomtänkt stopp hos en vinhandlare, men ändå trevlig provsmakning, även om settingen är litet rum bakom ett gäng traktorer. Det har sin charm det med :P


Next stopp: Kustliv och surf!!!
Comments


bottom of page