top of page
  • Skribentens bildLo Varg

Isaberg, Römö & Mosel. MTB, ridning & vin.

Efter intensiv jobbvår är vi åter ute på vägarna i Europa! Pga den intensiva jobbvåren har kameran inte åkt fram lika snabbt, så det blir en del mobilbilder denna gång, får hitta mitt good enough för att komma i semestervibe.


Isaberg

Startar årets resa med att testa Mattias nya sport MTB, i Isaberg. Mysiga MTB vägar, kan absolut bli en familjegrej. Tre av tre vurpade i olika scenarior. M i ett hopp, Z från en planka och jag tvärnitade och hamnade i blåbärsriset när jag såg en orm, bromsarna är väldigt effektiva… :O

Tänkte testa höghöjsbana, men det behövdes boka och det där med planering är inte vår starkaste sida… Däremot testades Rodel. 


Harplinge/Grenå/Kalö

Ett snabbt men mysigt stopp i Harplinge hos M’s föräldrar och sedan vidare med båt Halmstad till Grenå, Danmark. Lite sjösjuka men gick ändå helt ok. Första stoppet blev ganska random men väldigt bra. Parkerade vid havet och en ruin, det visade sig vara Erik Tyranns ( i Danmark bara kallad Erik…) ruin Kalö slott, där Gustav Vasa satt fängslad. Vi har ju sett Historien om Sverige i år, så man är ju ändå lite mer insatt än vanligt hela familjen :) Lösa kor och en glasskiosk med de största glassarna. På kvällspromenaden med Vissla började vi se rök från andra sidan, men verkade under kontroll, sedan började vi se rök på fler och fler ställen…. Hmmm behövde googlas, och japp det var St Hans firande som pågick. Danskarnas midsommar men med brasor. När vi kom tillbaka till bilen var vi helt omgivna av bilar, hur mycket bilar och människor som helst som joinade St Hasses dag. Men all good, danskarna var inte alltför vilda och vi kunde ändå sova riktigt bra.


Römö

Vilken ö, halva bestående av strand. Kunde köra ut, cykla ännu längre, men hittade typ inte havet, kändes som en öken… Men dagen efter blev det turridning på stranden och havet hittades! Galopp med fina islandshästar och Zoey fick den busigaste, Bulla, som gav henne en rejäl dusch i havet när han skvättade och härjade runt. Min kille Garri var en fartglad herre, superfin.


Mosel

Supervarmt Tyskland och ett par helt ok stopp innan vi nådde oasen Moseldalen och mötte upp våra husbilsbuddies. Såklart har vi redan samlat på oss en hel del husbilsfix. Kranen som inte funkade, vattnet som läckte och jahaja ena framlyktan krossad... så lite mek... men men allt som allt härliga dagar i Mosel med cykelturer och vinprovningar. Körde genom hela Mosel denna gång och det har helt klart stigit i rankningen.
Comments


bottom of page