top of page
  • Skribentens bildLo Varg

En vildare sida av Danmark

Champagne - we meet again

Vi avslutar Frankrike med två stopp i Champagne, ett med utsikt över Epernay och ett i 10 minuter från Reims. Fantastiska utsikter och superinformerande provsmakningar. Känner mig nu typ som en sommelier, ask me anything! Kan dock tillägga att jag fritt översatt franskan.


Vi har dock försökt jobba med franskan och Zoey har satt upp ett gäng post-its med franska ord som vi ska träna på. Kanske lite i sista laget, men vi vet ju att vi kommer tillbaka, we always do :)


Turkost vatten & kalkstensvita klippor - det trodde vi inte om Danmark

Vi tar ett par stopp i Danmark på väg hem, startar med Gråsten vid gränsen till Tyskland. Vackert med ängar och hav och i närheten av danska kungaparets sommarhus eller slott kanske man kan kalla det. Nästa stopp åker vi till ön Mön och kalkstensvita klippor. Dessa klippor är alltså från Kritaperioden, 145-166 miljoner år sedan och man kan fortfarande hitta fossil, då havet sliter fram nya delar av klipporna. Poppis att måla av under 1800-talet. Kan inte tro att det är Danmark, dessutom omgiven av en helt underbar bokskog.


Harplinge

Innan hemfärd blir det ett stopp hos M’s föräldrar i Harplinge där vi drar igång och tvättar och putsar och fixar med bilen med hjälp av svärföräldrarna. Tar cykelturer kring fälten och käkar middag på Göstas vid havet. Inte helt redo att åka hem, men det är alltid en vacker vy att komma hem via färjan till Ekerö. Vardagsliv nästa!Comments


bottom of page