top of page
  • Skribentens bildLo Varg

Cognac & Loiredalen

Även om vi har haft hur mycket strand och surfhäng som helst kändes det ändå lite sorgligt att lämna franska atlantkusten och jag börjar googla hus i Biarritz :/ är det någon som känner någon som känner någon som har bott/bor där med barn i skolålder, please hook us up, vill veta mer!


Hund på museum? Why not?

Vi får alltså ta med Vissla in på museum, hennes första och hon sköter sig, visserligen väldigt tomt just när vi var där, men ändå. Mer hundar på museum tack! Vi har alltså stannat på Alfred de Vignys museum i Cognac området. Inte för att vi vet vem det är men verkade som ett bra stopp, provsmakning av viner och cognac (inte riktigt min grej men är man i Cognac så…) och Z fick också provsmakning av jus de raisin så hon var mkt nöjd. Alfred de Vigny är alltså en stor fransk poet som de även får läsa i skolan i Frankrike. Han hade också en vingård och verkade rätt rik från start där han satt i sitt torn, kikade ut över vingården och skrev ganska deprimerande enligt vår enda källa tjej som vi körde provsmakning med.


Loiredalen - såklart vi måste gå på slott

De har ju så imponerande Disneyslott längs hela Loire så självklart måste vi testa ett nytt. Chateu de Chamont. Inte lika (kostnads)fritt som de vi testat förut, Chambord och Amboise men hur mycket som helst som ingår. Sjukt många konstutställningar och trädgårdsutställningar och man får gå in i slottet. Men det är mer imponerande utifrån, som de flesta slott. Väldigt varmt så det blir inte en jättelång visit av överlevnadsskäl. Avslutar dagen med picknick vid Loirefloden och slottet i bakgrunden och himlen fylld av luftballonger. Very Disney :)


Next stop: Hemresa genom Champagne och en ny vildare sida av Danmark!
コメント


bottom of page