top of page
  • Skribentens bildLo Varg

Biarritz, Beachlife & Bränder

Uppdaterat: 21 aug. 2022

Biarritz

Känns som att komma hem! Älskar mixen av surf och stad bland kulliga gator kantade med palmer och Pyrenéerna som backdrop. Vi kör stenhårt på beachlife och surfar här varje dag. Zoey har hittat kameran och är riktigt duktig och jag får bildbevis på mitt surfande också ;) Vi cyklar runt och upptäcker nya platser som känns mer som där ”the locals” hänger, mysigt.


Vanlife och hund

Det är ju inte helt lätt eftersom hundar inte får vara precis överallt och det blir varmt men också väldigt kul för vi hamnar på ställen vi aldrig förut sett, skogar och rastplatser och märker att på kvällarna är det hundarnas stränder också. Sedan får man en del kontakt med hundmänniskor i andra länder och ser hur de gör. I Frankrike har många sina hundar lösa och det gör att det blir mer odramatiskt för hundar att träffas, de sköter sig, kanske hälsar men går sedan vidare.


Estagnots, Messange & tillbaka till Lacanau

Även om den lilla skogsdungen till ställplats i Estagnots i år är packad ger den ändå en skön vice med surfare som cyklar fram och tillbaka längs stränderna för att kolla var vågorna är bäst. Det börjar bli VARMT PÅ RIKTIGT och när det blir dagar med 40 grader på dagarna och 30 på nätterna behöver vi checka in på vattenlandscamping i rent överlevnadssyfte. Pendlar mellan pool, AC och havsdopp på kvällarna. Tjejerna kvällsbadar och stora fiskar hoppar precis bakom dem (ser bara framför mig att det kommer en stor haj efter :O...). Våra kompisar ser DELFINER- Exotic feel. Förutom campingregler där Mattias behöver köpa speedos :O för att ens få vara i vattenlandet.


Obehagligt och sorgligt med bränderna runt Dune du Pilat och vi behöver köra genom områden med bränder för att ta oss varsom. Genom rök och ut igen till Lacanau Ocean för att träffa M’s surfarkompis och familj. Mysig sista dag på stranden innan det är dags att lämna kusten. Men mängden salt och sand och solblekta slingor kommer inte försvinna på ett tag. Vi ser nu ut som riktiga vanlifers/beachbums ;)


Next stop: Loiredalen!Comments


bottom of page